Prejardhja e materialit të njohur të dyshekëve - Memory Foam!

Prejardhja e materialit të njohur të dyshekëve - Memory Foam!

E dini KUSH ishte i pari që përdori materialin memory foam? Mos u habisni, ishte NASA! Ata e përdorën 50 vite më parë për karriget e astronautëve të fluturimit, në mënyrë për t’i mbrojtur ata nga forcat e fuqishme të gravitetit të përjetuara në uljen e anijes kozmike.


Pas tyre, në vitin 1992, ky material u përdor nga një kompani amerikane e prodhimit të dyshekëve si një shtresë suporti mbi dyshekun bazik të shitur deri atëherë. Kaq mjaftoi që cilësia dhe fama e tij të përhapej dhe të kthehej në një faktor të rëndësishëm në prodhimin e dyshekëve.


Sot, ai është një ndër më të rekomanduarit & preferuarit!


Memory foam është një material visko-elastik. Kjo veti e tij e bën të jetë në të njëjtën kohë i dendur, solid por shumë fleksibël. Ai merr formë sipas siluetës së trupit tuaj dhe kur ju çoheni, kthehet sërish në formën fillestare.


Memory foam ka pësuar shumë ndryshime gjatë viteve. Sot në industrinë e dyshekëve përdoren tre modele të tij:


Modeli tradicional 


Ky është një nga modelet fillestare që u përdor dhe përmban të gjitha karakteristikat që përmendëm më sipër. Por nuk ishte perfekt! Ai u has me disa probleme si:

 

-nxehtësia nuk transferohej; 

-ajri nuk qarkullonte;

-gjatë periudhës së ngrohtë të vitit ishte shumë e bezdisshme të flije në të. 


Rrjedhimisht, modelet e avancuara të tij të prodhuara në vitet në vijim, do të eliminonin këto problematika.


Modeli “Open cell”


Ky model erdhi me një strukturë të brendshme ndryshe nga tradicionali. Ai e bën më të thjeshtë ventilimin dhe lëvizjen e ajrit. Kështu, nxehtësia që përcjell trupi nuk bllokohet në dyshek duke e bërë të përshtatshëm për gjithë vitin, edhe në temperatura shumë të larta.


Gel memory foam


I fundit, i cili i dha tjetër vlerë këtij materiali, ishte Gel Memory Foam!

Ky model është një përzierje e shtresës memory me një shtresë xheli, e cila ndahet në dy lloje. Lloji i parë i xhelit është thjesht një thithës nxehtësie duke dhuruar një ndjesi freskie për një gjumë të rehatshëm dhe temperaturë konstante.


Ndërsa lloji i dytë i xhelit mori emërtimin “phase-changing”. Ai është i aftë të bëjë ndryshimin e temperaturës në faza të ndryshme. Kjo nënkupton që, në disa momente ky xhel e thith nxehtësinë dhe në një moment tjetër e çliron atë. Kjo për arsyen se temperatura jonë gjatë gjumit nuk është asnjëherë konstante. Për të dhuruar një ndjesi sa më natyrale dhe për një gjumë pa shqetësime, ky material e ndryshon temperaturën sipas lëvizjeve tona, duke vepruar në pikat e presionit.


*Në “Fly Flex” të gjithë dyshekët tanë: Spine Comfort, Elite, Aloe Vera Deluxe & Baby Nest kanë në përbërje të tyre shtresën memory foam!

Torna al blog