Ju tregojmë “sekretin” se si të shpëtoni nga myku i dyshekëve!

Ju tregojmë “sekretin” se si të shpëtoni nga myku i dyshekëve!

Nëse dyshoni se në dyshekun tuaj po shfaqen shenja myku, nuk jeni të vetmit! Myku është një alergjen i zakonshëm që, ndër të tjera, mund të zhvillohet edhe në sipërfaqen e dyshekut tuaj.


Por prisni deri në fund sepse kemi një lajm fantastik për t’ju dhënë! :) 


Myku është një rritje kërpudhore që lulëzon në mjedise të lagështa dhe të ngrohta. Ai rritet dhe zhvillohet më mirë kur temperatura është midis 15-26 gradë celsius. Dhe rastësisht, kjo është edhe temperatura që shumica e njerëzve preferojnë gjatë gjumit.


Për shkak se dysheku akumulon nxehtësinë e trupit tuaj, si dhe thith djersën dhe vajrat e trupit, ai potencialisht mund të krijojë terrenin ideal për zhvillimin e mykut. Kjo është veçanërisht e mundur nëse jetoni në një klimë të ngrohtë dhe të lagësht dhe/ose nëse dhoma juaj e gjumit nuk ka ajrosje të mjaftueshme.


A është i rrezikshëm myku në dyshek? Për fat të keq, po! 


Myku në dyshek mund të jetë një rrezik për shëndetin dhe të shkaktojë probleme si afatshkurtra, ashtu edhe afatgjata.


Disa nga ndikimet negative të mykut në shëndetin tonë përfshijnë:


-Djegie e syve, kruajtje ose lotim;

-Skuqjet e lëkurës;

-Dhimbje koke të vazhdueshme;

-Përkeqësimi i simptomave te individët që vuajnë nga astma ose alergjitë;

-Probleme me frymëmarrjen dhe ftohje ose kollë e vazhdueshme;

-Infeksionet e mushkërive për njerëzit me sëmundje kronike të mushkërive.


Si të dalloni mykun në dyshek?

Ka disa shenja që tregojnë se dysheku juaj mund të ketë prani të mykut. Këtu përfshihen:


-Aroma: dysheku juaj fillon të ketë erë myku.

-Çngjyrosja: myku mund të bëjë që në vende të caktuara të ndryshojë ngjyra e dyshekut.

-Shenja në ambientet panë dyshekut tuaj, si për shembull zhveshje në murin ngjitur.


Si mund të shpëtoni nga myku? Duke zgjedhur një material dysheku që është rezistent ndaj mykut. Dhe ndalur këtu, ata që mbajnë “stafetën” e materialeve cilësore për dyshekët në Shqipëri është “Fly Flex”.


Me një ekcperiencë të gjatë në këtë sektor, “Fly Flex” e kupton më së miri rëndësinë që ka dysheku në mirëqënien jo vetëm të gjumit, por edhe shëndetit. 


“Fly Flex” ofronë dyshekë ortopedikë me teknologji italiane dhe plot 10 vite garanci. Këta dyshekë jo vetëm që nuk e njohin mykun, por do t’ju shpëtojnë nga problemet e shtyllës kurrizore, qafës dhe këmbëve. Dhe më e rëndësishmja, dyshekët e “Fly Flex” janë të rekomanduar nga fizioterapistët profesionistë.


Duke vizituar linkun e mëposhtëm, ju do të keni mundësi që mes shumëllojshmërisë, të gjeni dyshekun që përshtatet me nevojat dhe kërkesat tuaja!

 

flyflex.al/collections/dysheket
Kthehu në blog