Pse duhet ta ndryshojmë dyshekun tonë çdo 10 vjet?

Pse duhet ta ndryshojmë dyshekun tonë çdo 10 vjet?

E dimë që ndërrimi i dyshekut apo dyshekëve që kemi në shtëpi nënkupton shpenzim të konsiderueshëm. Por, në të tilla raste, kur në mes është jo vetëm gjumi, por edhe shëndeti, shpenzimi kthehet në investim.


Sipas specialistëve, dyshekët rekomandohen të ndërrohen çdo 10 vjet. Periudhë kjo e cila edhe mund të ndryshojë në varësi të dyshekut dhe kujdesit që i kushtohet atij.

Dysheku është element shumë i rëndësishëm për gjumin dhe shëndetin e përgjithshëm të trupit dhe trurit. Megjithatë, përdorimi konstant i tij, pesha e trupit që lëshohet mbi të dhe mbështetja për një kohë të gjatë, ndikojnë në kualitetin dhe efektivitetin e tij.

Për ta pasur më të thjeshtë, më poshtë gjeni të listuara disa nga “shenjat” të cilët tregojnë se dyshekut tuaj i ka ardhur momenti të zëvendësohet.


Ndjesia e papërshtatshmërisë

Nëse nuk ndiheni i qetë apo rehat në krevatin tuaj, ndjeni dhimbje trupi apo keni vështirësi në gjetjen e një pozicion komod gjatë gjumit, ky mund të jetë një tregues që ka ardhur koha të ndërroni dyshekun tuaj.

 

Pëkeqësim i shëndetit të përgjithshëm 

 

Qëllimi i një dysheku të mirë është përmirësimi i shëndetit tuaj!  Një dyshek i vjetër ose i konsumuar mund të ndikojë negativisht te ju. Nëse vini re se në imunitetin tuaj janë duke u krijuar alergji, azmë ose ndjesi të tjera shqetësuese, dysheku mund të jetë faktori kryesor. Në këtë rast, një ndërrim i dyshekut do të ishte i rekomandueshëm.

 

Shenjat e dukshme të plasaritjes së dyshekut

Nëse shihni plasaritje, deformime, shtypje ose humbje të formës së zakonshme të dyshekut tuaj, ky është një tregues që ai ka kryer “misionin” e tij dhe ka nevojë për zëvendësim.

 

Koha e gjatë e mos-ndërrimit

Nëse kanë më shumë se 10 vjet nga ndërrimi i fundit i dyshekut, atëherë kushtojini vëmendje specifike për të parë nëse është akoma efektiv. Një dyshek i vjetër, përveç parave, nuk ju kursen asgjë tjetër. Përkundrazi ju shkakton probleme, pasojat e të cilave do t’i ndjeni edhe në përditshmëri.

*Dyshekët e Fly Flex janë ortopedikë dhe të rekomanduar nga fizioterapistë. Ata vijnë me një garanci 10 vjecare!

Kthehu në blog